Misterul unui obiect expirat

De ce mai pastram lucruri care nu ne mai folosesc ? Expirate , dealtfel ! Este o intrebare ce a fost gandita la nivel de arta a unui proiect numit « Best Before » care studiaza si analizeaza relatia emotionala dintre oameni si obiectele ce nu le mai folosesc.

Initiatorii proiectului au demarat si o campanie in New York prin plasarea de saci de plastic alaturi de un formular « best before » in care subiectii doritori trebuiau sa descrie cum si cand fiecare obiect « expirat » a fost achizitionat, motivele expirarii si locul unde a fost depozitat de cand a fost etichetat ca produs/obiect expirat.

Proiectul actual al site-ului precede cartea Rubbish!: The Archaeology of Garbage avand ca autori William L. Rathje si ,Cullen Murphy inca din anii 1970.

Gasiti aici emotia obiectelor expirate : www.bestbeforeproject.net

3 Tu ce crezi?:

BĂNĂŢEANU spunea...

Nu stiu daca ma incadrez aici, dar din cand in cand mai fac niste sesiuni de curatenie prin casa si arunc foi, hartii, obiecte pe care nu le mai folosesc. Ma simt bine cand faca asta si chiar si pe calculator fac asta, sterg fisierele pe care nu le mai folosesc, desi am destula memorie. Sau pe desktop nu suport sa am prea multe iconuri.

IgorCreation spunea...

Ciudatii astia studiaza obiectele care au statut de expirat dar inca proprietarii le mai tin! care sunt motivele? nu stiu ce vor sa afle...

Spl3en spunea...

Mie mi se pare o idee super tare care ajuta marketerii sa inteleaga mai bine comportamentul consumatorului.Sa analizeze ce mai trebuie schimbat la produsele respective, daca ar putea sa mareasca durata de viata al produsului...