Incompetentii din HR

Acum nu vreau sa generalizez pentru ca as gresi din start dar exemple de insuficienta acuta a intelectului sunt atat de nenumarate. Domnule/doamna ce reprezinti resursele umane ale companiei respective, stim ca tu esti inapt si inept si ocupi un post probabil de cumetrie/pila/pur noroc/ dar vreau sa iti atrag atentia ca oamenii ce tie iti trec prin fata si isi exprima abilitatile si experienta reprezinta un capital uman ce cu greu poate fi dobandit si dezvoltat de compania ce ar trebui sa te concedieze din acest moment !
Stai pe scaunul tau si pui intrebari stereotipe (pentru ca nu te duce capul sa creezi alte intrebari in concordanta cu profilul psihologic al pozitiei respective) si penibile incat nu ai merita nici sa fii responsabil de curatenia latrinelor. Tu chiar nu ai bun simt si sa iti dai demisia si sa faci ce stii mai bine : sa mananci rahat !

Totusi, unul din cel mai incompetent departament de HR este cel al grupului de presa BURSA, infiintat din 1990 specializat si el in diverse. Ziarul Bursa si al sau departament de HR au dovedit incompetenta si lipsa de profesionalism suprema. Bataia de joc a intervievatilor se pare ca e ceva normal la ei in organizatie/grup/trib/fotomodele pe post de redactori.

In continuare va voi exemplifica stare de incompetenta a departamentului HR din cadrul grupului de presa BURSA. Nu am patit eu dar sunt atat de inversunat impotriva acelor reprezentanti retardati ai resurselor umane ce nu isi depasesc conditia de prostie si depreciaza imaginea a nenumarate companii.

Deopotriva vreu sa declar deschisa campania impotriva reprezentantilor habarnisti din resurse umane. Cine vrea sa sustina cu exemple sau cu publicarea scrisoarii de mai jos si a referentierii prin etichete adecvate, in special grupul de presa BURSA :

Stimată Doamnă/Stimate Domn,

În urma anuţului dvs., după site-ul www.bestjobs.ro, am aplicat cv-ul pentru postul de referent promovare din cadrul Grupului de Presa Bursa.Am fost sunată de catre doamna Adriana Rogojinaru şi programată la un interviu pe data de 19.10.2007.Vineri 19.10.2007 am ajuns la sediul firmei dvs., iar la recepţie am completat un formular de interviu după care am fost preluată de o doamna de la departamentul de Resurse Umane bănuiesc.Din pacate nu i-am reţinut numele(o doamnă tânără).Am dat interviul, mi s-au prezentat atribuţiile postului respectiv, iar doamna respectivă m-a rugat să mai aştept 15 minute pentru a vorbi şi cu doamna director Rogojinaru-director Promovare.Dupa un timp doamna de la Resurse Umane mi-a spus ca doamna director este în pauză de masă şi că mă va contactat pentru interviu săptămâna viitoare(22.10-26.10).Până pe data de 25.10 nu am primit niciun telefon.Am încercat să găsesc un motiv, deşi îmi era destul de greu să cred că nu am fost acceptata pentru al doilea interviu(doamna de la HR îmi promisese că mă va contacta).În fine trecând şi peste acest aspect, mă resemnasem cu gândul ca nu mai voi primi niciun telefon.Surpriză însă, vineri 26.10.2007 primesc un telefon de la o doamnă care nu s-a prezentat.Mi s-a zis că este de la Grupul de Presă Bursa şi că am aplicat un cv pentru postul de asistent marketing şi ar dori să mă invite la un prim interviu.Contrariată i-am răspuns doamnei că acum o săptamâna am fost la un interviu pentru postul de referent promovare şi urma să primesc un telefon pentru a merge la al doilea interviu.Doamna de la telefon puţin surprinsă îmi spune că asistent marketing este acelaşi lucru cu postul de referent promovare şi îmi multumeşte pentru informaţii,terminând apelul.
Am fost complet dezamăgită de felul cum am fost tratată.Ce să înţeleg din aceasta întâmplare că nici măcar nu a fost luată în calcul candidatura mea.Deşi printr-o simplă analiză a documentelor de la HR, se poate observa că am venit la interviu, am completat o fişă de interviu, am adus cv-ul meu deoarece aşa mi s-a zis la telefon lucru absurd având în vedere că am aplicat cv pe site-ul bestjobs, deci aveaţi acces la cv-ul meu, iar pe data de 26.10.2007 am fost sunată să vin la un prim interviu.
Este pacat ca o companie aşa cunoscută ca a dvs., are asemenea angajaţi care deteriorează imaginea companiei.

Cu stima,

2 Tu ce crezi?:

BĂNĂŢEANU spunea...

sustin

Anonim spunea...

Este regretabil dar am intâlnit astfel de situații și la companii multinaționale în București de multe miliarde de $ valoare de piață. Oamenii lor de la HR nu aveau procesul pus la punct, rătăceau CV-urile, departamentele concurau între ele după candidați și nu comunicau între ele. Se întârzia răspunsul pentru că managerul care trebuia să răspundă, avea alte treburi. Se întămplă.