Holocaust

Nu trebui sa uitam niciodata !Holocaustul a fost unul dintre cele mai îngrozitoare genociduri din istorie. Holocaustul a determinat elaborarea legilor internaţionale împotriva încălcării drepturilor omului.

Ca etimologie, cuvântul holocaust derivă din grecescul holo (întreg) şi caustos (ars) desemnând la origine o ofrandă în flăcări sau un sacrificiu religios care este consumat în întregime de flăcări.


"Trebuie să existe un principiu absolut pentru orice membru SS: trebuie să fim oneşti, cumsecade, loiali şi prietenoşi cu toţicei care au acelaşi sânge ca şi noi şi cu nimeni altcineva. Ce li se întamplă ruşilor sau cehilor nu este important pentru mine.Dacă celelalte rase trăiesc confortabil sau dispar nu mă interesează decât în măsura în care vom avea nevoie de ei ca sclavipentru cultura noastră. Dacă 1000 de femei din Rusia mor din cauza oboselii cauzate de săparea unui şanţ, mă interesează săştiu doar dacă şanţul a fost terminat pentru a apăra pe soldatul german. Nu vom fi însă duri dacă acest lucru nu este necesar,asta e clar……Noi, germanii, singurii oameni din lume cu o atitudine decentă faţă de animale, vom adopta o atitudine deacest fel şi faţă de aceste animale umane, dar este o crimă împotriva sufletului nostru să ne preocupăm de soarta lor……Văvoi vorbi foarte sincer despre un subiect deosebit de important. Deşi îl vom discuta foarte deschis între noi, nu trebuie să-lmenţionăm niciodată în public. Mă refer la evacuarea evreilor, la exterminarea rasei evreieşti. Este unul dintre acele lucrurifoarte uşor de afirmat. "Rasa evreiască trebuie exterminată" spune orice membrual Partidului. "E clar. Face parte dinprogramul partidului. Exterminarea evreilor. Da, o vom face." Apar apoi cei 80.000 de milioane de germani buni avândfiecare "evreul său cumsecade". Bineînţeles, toţi ceilalţi sunt execrabili, dar acesta e un evreu de primă clasă. Dar, dintre toţicei care vorbesc aşa, nimeni n-a văzut sau experimentat vreodată ce am văzut şi am experimentat noi. Mulţi dintre voi ştiu ceînseamnă să vezi o sută, cinci sute, o mie de cadavre îngrămădite. Să fi trecut prin aşa ceva şi să fi rămas (cu excepţia câtorvaexemple de slăbiciune psihică) oameni decenţi, asta este într-adevăr o dovadă de tărie de caracter….."
Extrase din discursul ţinut de Heinrich Himmler, la 4 octombrie 1943, în faţa a 100 de lideri SS, la Posen, în Polonia.

Un document emotionant si terifiant despre holocaust. Merita citit

Va recomand deasemenea si filmul Lista lui Schindler , pe care il consider cel mai bun film ce l-am vizionat !

surse

1 Tu ce crezi?:

BĂNĂŢEANU spunea...

Corect, remember, iar filmul Lista lui Schindler e foarte bun. Mie mi-a placut