De la eterna si fascinanta la fabulos

Imaginea Romaniei pe hartie si in proiecte de branding de tara (ce bine suna in cartile lui Wally Olins ) este superba, mirobolanta, cea mai dintre cele chiar si in slogane dar ne lipseste ceva cu desavarsire : finalizarea, concretizarea, bulucul de straini din turism care sa se holbeze la minunatiile pe care le am ascuns noi dupa vagabonzii si tiganii celebrii.

Incercand sa se ascunda diferitele lipsuri de civilizatie si mentalitate, MAE s-a hotarat sa mearga pe extraordinara Romanie din print-uri. Conform Cotidianul sloganul „Fabulospirit“ a costat 9.166 de euro pe fiecare litera ce insumeaza 110 000 euro incasati de firma de consultanta GAV/Scholz& Friends, fara sa organizeze in prealabil o licitatie ( tipic romanesc cand e vorba de asa ceva).

Parantez aici [nu mai bine alegeau sloganul Fraier-erau mai putine litere si incadra si pe noi Poporul.]

Bugetul estimat pentru campania fabuloasa ce va veni in urma conceptului dezvoltat de GAV se estimeaza a fi intre 3 si 5 milioane de euro !

Oare va fi de ajuns ? Totusi o intrebare ce vad ca nu s-a ridicat inca in presa, este : dar ce s-a intâmplat cu campaniile anterioare gen Eterna si fascinanta Romania in care s-a investit la fel de mult. Deci fara niciun rezultat scontat ! Bravo noua eterni risipitori si devoratori de imagine. Ne-am mancat propria imagine !

Un . de vedere bine argumentat ni-l ofera si Allen

Un lucru este cert, in tara asta la nivel inalt nu se mai gandeste ! Branding-ul de tara este ceva foarte necesar dar sa il dezvolti la nivel de :
-alo? auzi bah Gav fii atent s-a dat drumu la un buget ptr asta, Romanica noastra, imaginea, stiti voi, aia unde stam noi prost si iese banu' mult ! Deci, uite, luati banii astia si scoateti ceva acolo sa ne reprezinte, sa nu ne mai facem de cacao pe afara..

- Se poate?! da sigur mah-MAE, stai linistit! dam noi o imagine de plasma ! de lux !
-hai succes ! ne vedem in ziare !

2 Tu ce crezi?:

BĂNĂŢEANU spunea...

Apropos de brandul de tara. Ca tot veni Wally Olins sa isi lanseze cartea Despre brand. Nu s-a gandit nimeni de la guvern sa il roage sa ne faca si noua un brand? Nu de alta, dar am inteles ca a facut minuni pentru Portugalia si inca altele. De ce sa nu profitam si noi de pe urma geniului lui? Poate pentru ca astfel nu se mai pot cheltui niste bani pe nimic.

IgorCreation spunea...

desigur ca puteau !! dar ce sa se complice ei ! asa au dat din ciolan cuiva caruia au crezut ei mai bine ! asa e romania spiit fabulos si complex ! Mereu surprinzatoare, le a placut sa fie tampiti.

Cica acest concept mai tre aprobat de tariceanu dar la cat e ala de fabulos.. in fine !