Totul pe gratis


Stim cu totii ca exista un cuvant magic al vanzarilor =>GRATIS. Paradoxal gratuit inseamna ca nu costa nimic asta exceptand gratuitatile in procentaje (gratuit 10%, 60 %, etc).

Sa dezvoltam : Ervin Peretz, un programator de la Google ar putea fi un geniu. El a deschis in Kirkland un coffeshop Terra Bite Lounge . Pana aici nimic surprinzator. Banal chiar. O alta cafenea. WTF ? Senzationalul acestui local vine de la faptul ca localul mentionat nu percepe niciun pret (0$) pentru orice produs comercializat cafea sau mancare etc. In schimb este lasat la latituditinea oricarui client de a lasa cati bani vreau el pentru ce a consumat. TOTAL OPTIONAL.

Perez argumenteaza : »Oamenii sunt in esenta buni si pot fi influentati de mediul in care traiesc. Daca oamenii vad in jurul lor fapte bune, actioneaza si ei ca atare. » De altfel Perez nu este ingrijorat ca lumea ar putea da buzna in local sa abuzeze de gratuitati fiind convins de onoarea oamenilor.

Clar, oamenii incep o afacere pentru a face bani. Dar daca ar fi invers ? Posibil sa aiba exact efectul scontat : si in auxiliar afacerea sa produca bani involuntar.

3 Tu ce crezi?:

Spl3en spunea...

Super tare...La noi cred ca ma trebuie sa treaca 100 de ani pe putin .Totul depinde de mentalitatea oamenilor, de gradul lor de educatie,de bunsimt.La capitolul asta noi, romanii mai avem multe de invatat!

IgorCreation spunea...

Asta este exact; americanii au ajuns la un grad de civilizatie in care aceasta idee chiar poate fi implementata. Eu cred ca este timpul ca noi macar sa incepem procesul asta de civilizatie o data ca nu se mai poate.

BĂNĂŢEANU spunea...

Foarte tare man. Pe bune. Adica daca ar fi si la noi, eu as merge si nu as putea sa plec fara sa nu platesc. Doar gandul ca nu esti obligat e genial. Oricum as plati, dar ar fi super sa sti ca poti sa dai cat vrei. Poate ati mers undeva si ati mancat, dar nu v-a placut nu stiu ce chestie. Ei atunci, intr-un astfel de local, ca cel prezentat de tine, ai da exact cat crezi tu ca merita. Uita cate lucruri mai afli ca se intampla prin lume. Daca as fi milionar in euro, asa as face si eu, as deschide un local si lumea sa dea cat vrea.